Ha nem elégedett a jelenleg használt vaníliájával.

Esetleg más fajtát is kipróbálna?

A legjobb helyen jár.


MANÍLIA

„A legfinomabb döntés”

Küldetésünk:  A vanília varázslatos ízét mindenki számára elérhetővé tenni.

Fedezze fel a fűszerek királynőjét

Nagy örömmel mutatjuk be a környezetbarát vákuumcsomagolással ellátott tahiti és madagaszkári, pápuai, ugandai, bora-borai termelőktől származó prémium vanília rudjainkat, vanília őrleményeinket, valamint paszta alapanyagainkat melyek mindegyike 100% tisztaságú, és hozzáadott cukortól mentes organikus termék. Szigorú szabályzásaink biztosítják a legmagasabb minőséget a termékeink kapcsán a „fától az asztalig” elv alapján.  Azaz legyen az beporzás, fermentálás, vagy éppen betakarítás, mindenről naprakész információkkal rendelkezünk.

Mi is az a fermentálás és miért fontos?

A vanília fermentációja a vanília előkészítésének fontos lépése, amely során a vanília babokat az íz és aroma kialakítása érdekében fermentálásnak vetik alá. A fermentáció folyamata hozzájárul a vanília jellegzetes ízének és illatának kialakításához, mivel ebben a folyamatban a nyers vanília babokban található vegyületek átalakulnak és fejlődnek.

A vanília fermentációja általában a következő lépésekből áll:

 1. Szüret: A vanília babokat általában kézzel szüretelik, amikor még zöldek és éretlenek. A szüretelés időzítése kulcsfontosságú, mivel a baboknak megfelelő érettségűnek kell lenniük a fermentációhoz.

 2. Forrázás: A frissen szüretelt vanília babokat forrásban lévő vízbe mártják, majd rövid időn belül kivonják és lehűtik. Ez a forrázás a babok külső héját lágyítja és előkészíti őket a fermentációhoz.

 3. Fermentáció: A lehűtött babokat meleg és párás környezetben helyezik el, például fa vagy karton dobozokban, vagy levelek között. A fermentációs folyamat során a babok természetes enzimek és mikroorganizmusok hatására átalakulnak. Ennek eredményeként azok barnává válnak, és jellegzetes vanília illat és íz alakul ki bennük.

 4. Szárítás: A fermentált babokat napfényben vagy mesterségesen szárítják, hogy eltávolítsák a nedvességet és stabilizálják azokat. A szárítás során további íz- és illatkomponensek alakulnak ki.

 5. Érlelés: A szárított babokat érlelni is lehet, hogy még tovább fejlődhessenek az íz és illat jellemzőik. Az érlelés hossza és módja változhat a gyártótól függően.

A vanília fermentációjának időtartama és hőmérséklete változhat a termelőktől és a régiótól függően. A megfelelő fermentációs folyamat alapvető fontosságú a vanília minőségének és ízének kialakításában. A jó minőségű vanília rendszerint hosszabb és gondosan ellenőrzött fermentációs folyamaton megy keresztül, hogy a legjobb íz- és aromakarakterisztikákat érje el.

Mire használható továbbá?

 • Alvászavarok
 • Bakteriális fertőzések kezelése
 • Depresszió
 • Emésztési zavarok
 • Ekcéma
 • Fertőtlenítés
 • Magas vérnyomás
 • Menstruációs görcsök
 • Láz
 • Görcsoldás
 • Gombás fertőzések
 • Fogyókúra esetére

Jótékony hatások

Black seeds of vanilla inside pods from the mature pod.Ready to harvest.

Elsősorban jelentős vitamin tartalma van

B1-, B2-, B3-, B5-, és B6-vitaminok alkotják. A jó minőségű vanília fogyasztása segíthet megszüntetni a szorongást, a feszült  állapotot és az ezzel járó szív és érrendszeri panaszokat, valamint az alvászavarokat is. Erős afrodiziákum.

Egyedi és csábító aromáját egy vanillin nevű polifenolnak köszönheti, mely a tudomány legújabb álláspontja szerint nagyon erős antioxidáns vegyület, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a gyulladásos betegségek kezeléséhez.
Ezeken kívül májvédő hatású, és megakadályozza egy a központi idegrendszer működését befolyásoló vegyület kialakulását.

Szolgáltatásaink

Értékesítés

A vaníliarúd vákuum csomagolásban érkezik be hozzánk, ami bizonyos fajtánként 5 szálat jelent.Ez a minimum rendelési mennyiség. Nem minden fajtából érhető el ez a kiszerelés

Állandó raktárkészlet

A termékekből folyamatosan rendelkezünk raktárkészlettel, ami gyors kiszolgálást tesz lehetővé.

Kiváló minőségű termék

Cégünk csak és kizárólag prémium minőséget forgalmaz, és szállít. Nem kötünk kompromisszumot a minőség rovására!

Látogassa meg webáruházunkat

Akik bíznak bennünk

Vegye fel a kapcsolatot velünk

Telefonon

+36702227716 +36204405278

E-mail:

hello@manilia.hu info@manilia.hu

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!