Vanília. Csak a szó is olyan édességgel tölt el, amit kevés más ízidom képes. Ennek az exotikus szépségnek az illata, az íze, a textúrája mind olyan összetett, mint maga a világ, ahonnan származik. Próbáljuk meg hát együtt felfedezni a prémium vaníliarudak mágikus világát!
Kezdjük a madagaszkári vaníliarúddal, a legismertebb és leggyakrabban használt fajtával. Származási helye miatt szinte mindenki a „Bourbon vanília” néven ismeri. Ez a fajta vanília intenzív, gazdag, édes, karamellás ízt és illatot hoz a kulináris alkotásokba. Prémium minőségű madagaszkári vaníliarúd azonban egészen más szintre emeli az ételek, italok ízét.
A mexikói vaníliarúd a vanília őshazája. Az aztekok használták először, hogy gazdagítják a csokoládé ízét. A mexikói vanília íze különösen erős és édes, némi fűszeres beütéssel, amely egyedülálló nyomot hagy a desszertekben.
A következő állomásunk Tahiti, ahol egy teljesen eltérő vaníliafajta nő. A Tahiti vaníliarúd jellegzetessége az, hogy annak íze és illata összetett, van benne valami virágos, ananászos, mandulás. A prémium tahiti vaníliarúd különösen alkalmas finomabb, krémes desszertek, például fagylalt vagy panna cotta készítéséhez.
Végül, de nem utolsósorban, érkezzünk meg Hawaiira, ahol a vanília egyik legkülönlegesebb fajtáját találjuk. A Hawaii vaníliarúd ritka, de lenyűgöző ízvilággal rendelkezik. Ebben a prémium fajtában felfedezhetünk mély, gazdag földes jegyeket, amelyeket egy csipetnyi egzotikus gyümölcs íz követ.
Tehát, a vaníliarudak világa sokkal összetettebb és izgalmasabb, mint amit elsőre gondolnánk. Prémium vaníliarudak használatával az ételeink, italaink íze, illata egészen új szintre emelhető, ami garantáltan lenyűgözi a kóstolókat. Különleges alkalmakhoz különleges vaníliarúd.
Nálunk ezeket mind megtalálod: www.manilia.hu „a legfinomabb döntés”